Γ: Το Κιχωτάκι κάτι μαγειρεύει


Το Κιχωτάκι παρατηρούσε πάντα προσεκτικά τη μαμά Πάντσα, καθώς αυτή μαγείρευε στην κουζίνα. Έτσι, ήξερε καλά σε ποιο ντουλάπι μπαίνουν οι κατσαρόλες και σε ποιο το τηγάνι, πού το λάδι, πού τα μακαρόνια και πού η ζάχαρη. Αν και της το ζητούσε πολλές φορές, η μαμά Πάντσα ποτέ δεν άφηνε το Κιχωτάκι να μαγειρέψει. Κι εκείνο έμενε με την όρεξη για τις κουτάλες και τις γαβάθες.

Ένα μεσημέρι  που η μαμά Πάντσα αποκοιμήθηκε κουρασμένη μπροστά στην τηλεόραση, το Κιχωτάκι βρήκε την ευκαιρία να εξερευνήσει τα μυστικά της κουζίνας, χωρίς «όχι» και «μη.» Τρύπωσε μέσα ξυπόλυτο, άρχισε να τεντώνεται στις μύτες των ποδιών του και να βγάζει ένα σωρό κουζινικά από ντουλάπια και συρτάρια.

Πρώτα, έβγαλε τη μεγάλη κατσαρόλα. Μετά, μια κουτάλα για να ανακατεύει. Στη συνέχεια, έριξε μέσα ρύζι, φακές, ένα ολόκληρο κρεμμύδι και πολλή πολλή ζάχαρη. Μετά, γύρισε το μάτι τις κουζίνας και θυμήθηκε ότι δεν είχε βάλει λάδι. Άνοιξε, λοιπόν, το ντουλάπι με το λάδι και άπλωσε το χέρι του για να βγάλει το γυάλινο μπουκάλι. Εκείνο, όμως,  γλιστερό όπως ήταν, του ξέφυγε από το χέρι και έπεσε στο πάτωμα.
Το Κιχωτάκι τρόμαξε από το θόρυβο του σπασμένου γυαλιού και πήγε να το βάλει στα πόδια. Τα πόδια του ήταν όμως ξυπόλυτα. Κι όπως πατούσε πάνω στο σπασμένο γυαλί, το χρυσαφένιο λάδι γέμισε κόκκινες πιτσιλιές. Για κάνα - δυο βήματα δηλαδή, μέχρι που το Κιχωτάκι πήρε μια μεγάλη γλίστρα και βρέθηκε να κολυμπάει ανάσκελα στο λάδι.
Εκείνη τη στιγμή μπήκε στην κουζίνα η μαμά Πάντσα η οποία, για άλλη μια φορά, δυσκολευόταν να πιστέψει ότι το Κιχωτάκι ήταν ικανό για τέτοια κατορθώματα. «Τι έκανες εκεί παιδί μου;» πρόλαβε να του φωνάξει πριν της κοπεί η φωνή. Κι αμέσως το σήκωσε στην αγκαλιά της και έτρεξε να περιποιηθεί τις μικρές του πατούσες που έτσουζαν και πονούσαν.

Αυτό που έτσουζε όμως το Κιχωτάκι περισσότερο κι από τα ποδαράκια του, ήταν ότι η μαμά δεν δοκίμασε το φαγητό που της μαγείρεψε με τα χεράκια του.


Την επόμενη εβδομάδα, κάτι καινούριο και διαφορετικό...



Εάν θα θέλατε να τυπώσετε το «Κιχωτάκι κάτι μαγειρεύει», εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο PDF.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου