B: Το Κιχωτάκι ξεσπαθώνει

Η βροχή εκείνου του απογεύματος δεν άφησε το Κιχωτάκι να πάει στο πάρκο. Όχι μόνο το κράτησε κλεισμένο μέσα, αλλά και του αποκάλυψε έναν μεγάλο κίνδυνο που παραμόνευε μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ο κίνδυνος αυτός, που το όνομά του ήταν Ακίνδυνος,  ξεπήδησε πλάι από τον καναπέ και αιφνιδίασε το Κιχωτάκι αρπάζοντάς του τον Βατραχομούρη μέσα από τα χέρια. Το Κιχωτάκι απάντησε με μια δυνατή τσιρίδα, αλλά η μαμά Πάντσα δεν πρέπει να την άκουσε γιατί δεν έτρεξε να το βοηθήσει.

Έτσι, το Κιχωτάκι αναγκάστηκε να πάρει στα χέρια το σπαθί του και, παρόλο που ήταν ξυπόλυτο και ντυμένο μόνο με την πάνα του, να ξεκινήσει μια γενναία μονομαχία με τον θρασύτατο αντίπαλό του. Εκείνος, που ήταν τουλάχιστον μιάμιση φορά το μπόι του και πολύ πιο έμπειρος στις μάχες, ήδη κουνούσε προκλητικά το σπαθί του.

Το Κιχωτάκι όρμηξε με το δικό του σπαθί, αλλά ο κίνδυνος που λεγόταν Ακίνδυνος ξεγλίστρησε και έτσι το χτύπημα αποτυπώθηκε στην οθόνη της τηλεόρασης. Ο Ακίνδυνος γέλασε περιπαιχτικά στο Κιχωτάκι και έκανε το γύρο του θριάμβου ή, αλλιώς, της τραπεζαρίας. Μετά, στήθηκε και τον περίμενε επιδεικτικά δίπλα από την κονσόλα. Το Κιχωτάκι προσπάθησε και πάλι να τον πετύχει, αλλά αυτή τη φορά το σπαθί του χτύπησε το τηλέφωνο και το έριξε, νεκρό, στο πάτωμα. Ο Ακίνδυνος πήδηξε πάνω στο τραπεζάκι και αλάλαζε ενθουσιασμένος.
Το Κιχωτάκι, ανυπόφορα θυμωμένο πλέον, προσπάθησε με όλη του την ανύπαρκτη μαεστρία να του φέρει το σπαθί στο κεφάλι. Γλίστρησε όμως στο παρκέ, χτύπησε το κεφάλι του στη γωνία του τραπεζιού και βρέθηκε ξαπλωμένο στο πάτωμα.
Μέχρι να έρθει από την κουζίνα της η μαμά Πάντσα, ένα κατακόκκινο καρούμπαλο είχε ήδη  ξεφυτρώσει στο μικρό του κεφάλι. Αντικρίζοντας το καρούμπαλο και το Κιχωτάκι ξαπλωμένο φαρδύ πλατύ στο πάτωμα, η μαμά Πάντσα στράφηκε στον κίνδυνο που τον έλεγαν Ακίνδυνο και του φώναξε: «Τι είναι αυτά που έκανες στον αδερφό σου παλιόπαιδο; Εξαφανίσου μπροστά από τα μάτια μου αμέσως!»

Λίγα λεπτά μετά, ρουφώντας το γαλατάκι του στην αγκαλιά της μαμάς Πάντσα, το Κιχωτάκι χώνευε ένα μεγάλο μάθημα της ζωής: τη νίκη δεν τη δίνουν πάντα τα σπαθιά.
Και καταστρώνοντας σχέδια για την επόμενή τους μάχη, έριχνε λοξές ματιές στον Ακίνδυνο αδερφό του.
 
Την επόμενη εβδομάδα, " Το Κιχωτάκι κάτι μαγειρεύει"...



Εάν θα θέλατε να τυπώσετε το «Κιχωτάκι ξεσπαθώνει», εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο PDF.  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου