Ένας δράκος στο φλιτζάνι


Ο θυμωμένος δράκος εμφανίστηκε στο σπίτι του Ευθύμη την ίδια μέρα που η μαμά έψησε το αγαπημένο του κέικ σοκολάτας. Για την ακρίβεια, εμφανίστηκε τη στιγμή που η μαμά φώναζε στον Ευθύμη «Δεν πρόκειται να φας δεύτερο κομμάτι κέικ, αν δεν τελειώσεις πρώτα το γάλα σου!» Και ο Ευθύμης, που το μόνο πράγμα στον κόσμο που τον ένοιαζε εκείνη τη στιγμή ήταν η επόμενη αφράτη φέτα του ζεστού σοκολατένιου κέικ, πάτησε μια τσιρίδα τόσο δυνατή που έκανε το φλιτζάνι με το γάλα του να ραγίσει. Αυτό που είναι όμως πιο περίεργο, είναι ότι μέσα από το λευκό, ραγισμένο φλιτζάνι ξεχύθηκε ένας, καταπράσινος από το θυμό του, δράκος. 

Πρώτα φάνηκε η αγκαθωτή ουρά του. Ο δράκος την τίναξε νευριασμένα και το φλιτζάνι άνοιξε στα δυο. Μετά, ο δράκος σηκώθηκε όρθιος επάνω στο τραπέζι και η μικρή λίμνη από το γάλα πιτσίλισε τον τοίχο. Η μαμά κοίταξε τον δράκο ενοχλημένη και ο δράκος κοίταξε τη μαμά με μάτια κίτρινα από το θυμό. Ο δράκος πέταξε το πιάτο του Ευθύμη στο πάτωμα και γέμισε με το τεράστιό του σώμα όλη την κουζίνα. Το κεφάλι του χάθηκε μέσα σε ένα σύννεφο καπνού, ψηλά στο ταβάνι. Η μαμά έμεινε να κοιτά τα μυτερά νύχια των ποδιών του τρομαγμένη, χωρίς να μπορεί να πιστέψει ότι ένας τόσο τρομερός δράκος ξεπήδησε από ένα τόσο δα φλιτζανάκι.
Την ίδια στιγμή, η καρδιά του Ευθύμη –που ήταν γενναία όσο ενός αληθινού ιππότη- χοροπήδησε ζωηρά μέσα στο κόκκινο πουλόβερ του. Ήθελε να του θυμίσει τι κάνουν οι ιππότες σε κάτι τέτοιους βρωμερούς δράκους. Κι ο Ευθύμης, την άκουσε με τη μία. Πήρε φόρα και επιτέθηκε στο δράκο με όπλο τις δυνατές του τσιμπιές.

Ο δράκος, όμως, ήταν φτιαγμένος από... πλαστελίνη.


Mόλις το κατάλαβε, ο Ευθύμης τσίμπησε ένα μεγάλο κομμάτι και έφτιαξε ένα τεράστιο καρπούζι. Μετά, έπλασε 3 αγγούρια, 10 μάνγκο, 30 αβοκάντο και 100 πιπεριές.
Μέχρι που δεν έμεινε ούτε μπιζέλι από το δράκο.
Η μαμά έχασε τον Ευθύμη μέσα σε αυτό το βουνό από φρούτα και λαχανικά αλλά, μόλις τον βρήκε,
τον πήρε στην αγκαλιά της και του έδωσε το πιο γλυκό της φιλί.
Μαζί με ένα δεύτερο κομμάτι κέικ. 



     
Συνταγή για να φτιάξετε τον πιο απαίσιο δράκο που έγινε ποτέ

(καλύτερα να μη την χρησιμοποιήσετε όμως)
2 φλιτζάνια θυμός
1 φλιτζάνι νεύρα
½ φλιτζάνι αδικία
½ φλιτζάνι ζήλια
3 κουταλιές της σούπας κακές λέξεις
2 θυμωμένα μάτια
1 δυνατή τσιρίδα και...

...το δικό σας μυστικό συστατικό

7 σχόλια:

  1. Ποοοοολύ ωραίο! Οι δράκοι φροντίζουν πάντα να ξεφυτρώνουν εκεί που οι γονείς φυτεύουν τα περίφημα "όρια". Τελικά το γάλα σας το ήπιατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά νομίζω απλά ανακουφιστήκαμε που έφυγε ο "δράκος"...

      Διαγραφή
  2. Και εμείς δεν την έχουμε γλυτώσει, τον γνωρίσαμε τον κύριο δράκο...
    Σε παρακολουθώ και σε περιμένω στο blog μου για να σου χαρίσω ένα μικρό βραβείο! Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άργησα να σε ανακαλύψω!!! Γράφεις φανταστικά!
    Θα σε παρακολουθώ τώρα!
    Φιλιά στον μικρό ιππότη! Μα τι θάρρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρελαίνομαι για δράκους...από πλαστελίνες! Ωραία ιστοριούλα γιατί μικροί και μεγάλοι πολεμάμε τους δικούς μας δράκους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα σε βρήκα!
    Μου άρεσε πολύ το παραμυθάκι με τον δράκο. Κάποια μου θύμισε....
    Γράφεις πολύ όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή